1st Softskill Task - Bahasa Inggris Bisnis 2
Name : M Farhan Farras
NPM : 17114220
Class : 4KA10
1st Softskill Task
Question :
1. Modern humans, who first appeared about 600,000 years ago,____________ Homo sapiens.
a. Calling b. Were called c. They called d. They were called
Answer : b. Were called
Reason : In past tenses, was or were are used
2. What year did you ________ university?
a. graduate b. graduate from c. graduating d. graduating from
Answer : b. graduate from
Reason : The word did explains that something has already happened.
3. An iron smelting forge ___________ ore into usable metals.
a. Melts b. is melting c melting d. should
Answer : a. melts
Reason : The iron smelting forge act as the subject, therefore melts acts as a verb.
4. They _______ to US three times.
a. are b. was c. been d. have been
Answer : d. have been
Reason : because it's noun sentence in present perfect.
5. Mr. Postman delivers the mails to this office before 9 a.m.
A B C D
Answer : B (mails)
Reason : this sentence is a simple present tense which can be seen from the word delivers.
6. A friend of mine which father is the manager of a company helped me to get a job.
A B C D
Answer : A (which)
Reason : friend of mine is a subject that it need whose as a pronoun.
7. The manager has finished working on the report last night, and now she will
A B C
begin to write the other people.
D
Answer : A (has finished)
Reason : the use of ing in working must be accompany have as perfect tense.
8. While Maria was cleaned the room, her husband slept.
A B C D
Answer : B (was cleaned)
Reason : was cleaned should be was cleaning because this sentence explain ongoing activity.