BTemplates.com

Diberdayakan oleh Blogger.

Rabu, 28 Maret 2018

1st Softskill Task - Bahasa Inggris Bisnis 2


Name : M Farhan Farras
NPM  : 17114220
Class : 4KA10 
1st Softskill Task 
 
Question :
 
1. Modern humans, who first appeared about 600,000 years ago,____________ Homo sapiens.
a. Calling    b. Were called    c. They called   d. They were called
 
Answer : b. Were called
Reason : In past tenses, was or were are used
2. What year did you ________ university?
a. graduate   b. graduate from   c. graduating   d. graduating from
Answer : b. graduate from
Reason : The word did explains that something has already happened.
3. An iron smelting forge ___________ ore into usable metals.
a. Melts   b. is melting   c melting   d. should
Answer : a. melts
Reason : The iron smelting forge act as the subject, therefore melts acts as a verb.
4. They _______ to US three times.
a. are   b. was   c. been   d. have been 
Answer : d. have been
Reason : because it's noun sentence in present perfect.
5.  Mr. Postman delivers the mails to this office before 9 a.m.
                          A               B        C     D
Answer : B (mails)
Reason : this sentence is a simple present tense which can be seen from the word delivers.
6.  A friend of mine which father is the manager of a company helped me to get a job.
                              A                B                                           C             D
Answer : A (which)
Reason : friend of mine is a subject that it need whose as a pronoun.
7. The manager has finished working on the report last night, and now she will
                               A            B              C
 begin to write the other people. 
               D
Answer : A (has finished)
Reason : the use of ing in working must be accompany have as perfect tense.
8.  While Maria was cleaned the room, her husband slept.
        A                     B                               C           D
Answer : B (was cleaned)
Reason : was cleaned should be was cleaning because this sentence explain ongoing activity.

0 komentar:

Posting Komentar